7 gardas receptes, ko pagatavot karstā gaisa friterī

Meklē veidu, kā mājiniekiem gardas maltītes pagatavot vēl vienkāršāk un gardāk? Karstā gaisa friteris (airfryer) ir kļuvis par vienu no populārākajiem virtuves palīgiem. Ar šo ierīci varēsi pagatavot gardus un veselīgākus ēdienus, izmantojot minimālu eļļas daudzumu. No kraukšķīgām uzkodām līdz pilnvērtīgām vakariņām – šī ierīce ir īstais palīgs aizņemtām dienām vai īpašiem brīžiem. Šajā rakstā esam tev sarūpējuši 7 gardas un viegli pagatavojamas ēdienu receptes, kas iedvesmos jauniem kulināriem brīnumiem.

Balts šķīvis ar piecām cūkgaļas karbonādēm, kas dekorētas ar rozmarīnu; fonā koka galds un piparu graudiņi.

1.    Cūkgaļas karbonādes ar kartupeļu gratīnu

Sastāvdaļas karbonādēm:
4 cūkgaļas karbonādes (apmēram 1 cm biezas)
2 olas
100 g rīvmaizes
50 g rīvēta parmezāna siers
Garšvielas (sāls, pipari, paprikas pulveris)

 

Sastāvdaļas gratīnam:
4 lielie kartupeļi
200 ml saldā krējuma
1 ķiploka daiviņa (sasmalcināta)
100 g rīvēta siera (pēc izvēles)
Sāls, pipari, muskatrieksts

 

Pagatavošana:
Karbonādes iemērc sakultā olā, apvārti rīvmaizes un parmezāna siera maisījumā un cep karstā gaisa friterī (airfryer) 200 °C aptuveni 10–12 minūtes.
Kartupeļus smalki (2 mm biezumā) sagriez un liec bļodā, pārlej ar saldo krējumu, pievieno ar ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas un garšvielas. Visu kārtīgi samaisi, kārto karstumizturīgā traukā un piespied, lai pa vidu neveidotos brīvas vietas. Pārlej ar bļodā atlikušo saldo krējumu, līdz kartupeļi ir gandrīz pilnībā nosegti, apkaisi ar sieru, liec karstā gaisa friterī (airfryer) un gatavo 180 °C temperatūrā aptuveni 25–30 minūtes.

2.    Grilēti vistas šķiņķīši ar BBQ mērci un salātiem

Sastāvdaļas:
4 vistas šķiņķīši (ar vai bez kaula)
4 ēd.k. BBQ mērce
1 ēd.k. olīveļļa
Garšvielas (sāls, pipari, paprikas pulveris)

 

Salāti:
Spināti, rukola, gurķi, ķirštomāti
2 ēd.k. balzamiko mērce
1 ēd.k. olīveļļa

 

Pagatavošana:
BBQ mērcei pievieno olīveļļu un garšvielas. Vistas šķiņķīšus kārtīgi apsmērē ar izveidoto marinādi un ļauj kādu brīdi marinādei ievilkties šķiņķīšos. Tad liec tos karstā gaisa friterī (airfryer) uz 180 °C temperatūrā aptuveni 20–25 minūtes.
Pasniedz ar svaigiem salātiem, kas pārlieti ar balzamiko mērci un olīveļļu.
 

Zeltaini brūni cepti vistas šķiņķīši uz melna šķīvja, dekorēti ar svaigu rozmarīnu
Sieviete darbojas virtuvē pie karstā gaisa fritera, turot rokā mobilo telefona un virtuves lāpstiņu; fonā zaļi augi un ēdamistaba.

3.    Pildīta vistas fileja ar sieru un spinātiem

Sastāvdaļas:
4 vistas filejas
100 g krēmsiera
100 g svaigu spinātu
50 g rīvēta cietā siera
1 ēd.k. olīveļļa
Garšvielas (sāls, pipari, paprikas pulveris)

 

Pagatavošana:
Katrā vistas filejā iegriež tā, lai veidotos kabatiņa. No visām pusēm pārkaisi filejas ar garšvielām un apsmērē ar olīveļļu. Tālāk sajauc krēmsieru ar sasmalcinātiem spinātiem un cieto sieru, un ar šo masu pildi vistas fileju. Ja pildījums krīt ārā no kabatiņas, fileju var saspraust ar koka irbulīšiem vai zobu bakstāmajiem kociņiem.
Liek karstā gaisa friterī (airfryer) un gatavo 180 °C temperatūrā 15–18 minūtes.
 

4.    Grilēti liellopa steiki ar sviesta mērci

Sastāvdaļas:
2 liellopa steiki (apmēram 2,5 cm biezi)
1 ēd.k. olīveļļa
Garšvielas (sāls, pipari, rozmarīns)
50 g sviesta
1 ķiploka daiviņa (sasmalcināta)

 

Pagatavošana:
Steika gabalus pārkaisa ar garšvielām un apsmērē ar olīveļļu.
Liec tos karstā gaisa friterī (airfryer) un gatavo 200 °C temperatūrā 8–10 minūtes, atkarībā no vēlamā gatavības līmeņa.
Izkausē sviestu. Sviestam pievieno smalcinātu ķiploku un rozmarīnu. Ļauj brīdi sviestam ievilkties. Pirms pasniegšanas pārlej steikus ar sviesta mērci.

Vidēji cepts steiks uz koka dēļa, dekorēts ar rozmarīna zariņu un apkaisīts ar sāls graudiņiem.
Bļoda ar sulīgām, glazētām grilētām cūkgaļas ribām, ar mērces trauciņu fonā.

5.    Cūkgaļas ribiņas ar BBQ mērci

Sastāvdaļas:
500 g cūkgaļas ribiņu
100 g BBQ mērces
Garšvielas (sāls, pipari, kūpinātas paprikas pulveris)

 

Pagatavošana:
Ribiņas iesmērē ar garšvielām un BBQ mērci. Liec karstā gaisa friterī (airfryer) un gatavo 180 °C temperatūrā 20–25 minūtes. Kamēr ribiņas gatavojas,  ik pa brīdim pārlej tās ar traukā esošo mērci. 

6.    Laša steika gabaliņi ar medu un sojas mērci

Sastāvdaļas:
2 laša steiki
1 ēd.k. medus
2 ēd.k. sojas mērces
1 ķiploka daiviņa (sasmalcināta)
1 ēd.k. olīveļļa
Sezama sēklas (pēc izvēles)

 

Pagatavošana:
Sajauc medu, sojas mērci, ķiploku un olīveļļu vienā masā. Kārtīgi iesmērē laša steikus ar sagatavoto maisījumu un liec tos cepties karstā gaisa friterī (airfryer) 180 °C temperatūrā aptuveni 10–12 minūtes.
Pasniedz ar sezama sēklām.
 

Zeltaini cepta laša fileja uz tumša šķīvja, dekorēta ar svaigām pētersīļu lapām.
Portobello sēnes uz koka dēļa.

7.    Kraukšķīgi pildītas Portobello sēņu cepurītes

Sastāvdaļas:
4 lielas Portobello sēnes
100 g krēmsiera
100 g svaigu spinātu (sasmalcināti)
50 g rīvēta Parmezāna vai Čedara siera
1 ķiploka daiviņa (sasmalcināta)
2 ēd.k. rīvmaizes
1 ēd.k. olīveļļas
Garšvielas (sāls, pipari, timiāns)

 

Pagatavošana:
Nomazgā Portobello sēnes un izņem kātiņus (tos var saglabāt pildījumam). Sajauc krēmsieru ar sasmalcinātiem spinātiem, Parmezāna sieru, ķiplokiem un garšvielām. Ja vēlies, pievieno smalki sagrieztus sēņu kātiņus. Ar karoti liec pildījumu katrā sēnes cepurītē. Apkaisi sēnes ar rīvmaizi un apsmidzina ar olīveļļu.
Liec sēnes karstā gaisa friterī (airfryer), gatavo 180 °C temperatūrā 10 – 12 minūtes, līdz sēnes kļūst zeltainas un kraukšķīgas.
Sēnes var pasniegt ar svaigiem salātiem, grilētiem dārzeņiem vai rīsu piedevu. 
 

Labu apetīti! Mēs ceram, ka tev viss izdosies! Ja vēl neesi ticis pie sava karstā gaisa fritera, bet nu jūties iedvesmots, zini, ka Tet e-veikalā tevi gaida plaša izvēle. Ienāc tet.lv/veikals

Ieskaties

Tev varētu interesēt

Visi bloga raksti
Melns karstā gaisa friteris ar digitālo displeju, kas iestatīts uz 180°C un 2 minūtēm, novietots uz virtuves galda, fonā virtuves piederumi.

5 iemesli, kāpēc tev mājās vajag karstā gaisa friteri

Viena no pieprasītākajām virtuves ierīcēm ir karstā gaisa fritieris. Uzzini, kāpēc to vērts iegādāties.

Lasīt rakstu
Sieviete ar ziliem nagiem atver baltu aerogrilu, kas novietots uz koka virsmas.

Kādu karstā gaisa friteri izvēlēties?

Izvēloties karstā gaisa friteri, svarīgi ņemt vērā ikdienas paradumus un vajadzības. Lai izvēlētos sev un savai ģimenei piemērotāko, esam apkopojuši 7 pirktākos modeļus.

Lasīt rakstu
Maza meitene ar gariem gaišiem matiem un saulesbrillēm uz acīm sēž pludmalē un dzer zaļu dzērienu no stikla pudeles caur salmiņu.

6 veselīgas un atsvaidzinošas dzērienu receptes

Veselība pirmajā vietā! Lai veldzētos vasaras svelmē, izmēģini kādu no šī raksta gardajām dzērienu receptēm, kas satur dažādas vērtīgas uzturvielas!

Lasīt rakstu
Sieviete ar brillēm, zilā džinsa kreklā, stāv pie atvērtas cepeškrāsns un ņem ārā svaigi ceptu kēksu, turot cepeškrāsns pannu ar dvieli.

Kas jāņem vērā, izvēloties cepeškrāsni?

Vienīgais ceļvedis, kas tev būs nepieciešams jaunas cepeškrāsns izvēlē.

Lasīt rakstu
Sieviete baltā apģērbā liek ēdienu melnā mikroviļņu krāsnī.

Vai mikroviļņu krāsns ir kaitīga? 5 mīti un patiesības

Vai tiešām mikroviļņu krāsnis ir tik bīstamas un no tām būtu jāizvairās? Laiks kliedēt populārākos mītus!

Lasīt rakstu