Meklēt tet.lv

Kulinārijas raidījumu TOP 4

1. Našķoties

1.

images/tet-ko-skatities/raidijumi/raidijums-naskoties-kulinarijas-sovs.jpg

Našķoties

Viennozīmīgi - mans favorīts starp vietējiem! Viegls, gaisīgs, vasarīgs un pozitīvs. Ļoti sievišķīgs, tāds kā mazliet puķains. Foršā meitene Zane Grēviņa, kas katrā raidījumā ciemojas pie kāda vietējā ražotāja/darītāja, ienes savu artavu vietējo atbalstam. Raidījuma gaitā ne tikai tiekam iepazīstināti ar kādu īpašu cilvēku, kas kaut ko ir sasniedzis kādā (pārsvarā ar ēdienu saistītā) jomā, un pavērojam, kā raidījuma vadītāja iemēģina roku ne vienmēr sev pierastā ampluā, bet arī paciemojamies viņas pašas virtuvē, kurā varam pievienot savai recepšu grāmatiņai ko jaunu - vienkārši pagatavojamu un nešaubīgi varen gardu! No savas pieredzes varu teikt, ka pēc Zanes receptēm viss sanāk, kā solīts.

Skaties Shortcut Films
Skaties Shortcut Films


2. Mani virtuves noslēpumi

2.

images/tet-ko-skatities/raidijumi/raidijums-manas-virtuves-noslepumi-my-kitchen-rules.jpg

Mani virtuves noslēpumi

Austrāliešu pērle, kas pērnajā sezonā piedzīvoja savu 11. sezonu. Man šis šķiet ļoti kvalitatīvs un labi nostrādāts šovs. Ļoti daudz ēdienu gatavošanas, ļoti daudz gandrīz vienmēr objektīvas kritikas un dažādu noderīgu gatavošanas padomu no tiesnešiem, un krietni subjektīva attieksme no sāncenšiem. Arī liela daļa intrigu, savstarpējas rīvēšanās un asaru, un tas viss uz Austrālijas brīnišķīgās dabas fona. Bet kā tad bez tā visa, jo galu galā uzvarētāju pāris saņems "nieka" 250 000 ASV dolāru. Tā ka visas pūles ir tā vērtas, īpaši – uzvarētājam.

Skaties Shortcut Films
Skaties Shortcut Films


3. 8 naži un gardēdis

3.

images/tet-ko-skatities/raidijumi/raidijums-8-nazi-un-gardedis-jauna-sezona.jpg

8 naži un gardēdis

Savdabīgs formāts, daudz iesaistīto vērtētāju, gatavotāju un vietu. Raidījums pārsātināts ar viedokļiem citam par citu un par pasniegto ēdienu, runāšanu un vērtēšanu. Arī vietējās slavenības ir tikušas pie pagozēšanās kameru priekšā, šoreiz mēģinot izlikties par restorānu kritiķiem. Un, jā, kas attiecas uz ēdienu, tad to var redzēt tikai kā galaproduktu un apmierināties ar dalībnieku komentāriem tā sakarā. Šis vairāk uztverams kā izklaidējošs, nevis kulinārijas šovs, jo ēdienu padarīšana ir tikai kā foniņš tur notiekošajam tusiņam.

Skaties Shortcut Films
Skaties Shortcut Films


4. 24 stundas ellē ar Remziju

4.

images/tet-ko-skatities/raidijumi/raidijums-gordon-ramsay.jpg

24 stundas ellē ar Remziju

Kārtējais Gordona Remzija garadarbs, kur komplektā ar necenzētu Remzija leksiku, kas jau kļuvusi par viņa tēla būtisku sastāvdaļu, vēmiena refleksu izraisošu bojātu un sasmakušu ēdienu, netīru virtuves stūru pārbagātību un izmisušu restorānu īpašnieku un darbinieku asarām nāk pelnrušķītes cienīgs stāsts par pagrimušu un līdz kliņķim nolaistu ēstuvju apbrīnojamu atdzimšanu nieka 24 stundu laikā. Ticat vai nē – jauns interjers, jauna ēdienkarte un bieži vien arī jauni darbinieki tikai diennakts laikā! Man tas ir par tālu no realitātes, bet arī pasakām ir tiesības būt!

Skaties Shortcut Films
Skaties Shortcut Films